HTML

YouTube + Last.fm = YouScrobble

2009.11.11. 22:17 :: vvv999

Lassan mindennapossá válnak a olyan megoldások, amelyek a már meglévő jó szolgáltatások felhasználásával egy még jobbat alkotnak: ez most a YouScrobble.

A meglévő jó dolgok egyike a YouTube, amit nagyon sokan használnak zenehallgatásra (is). A másik ilyen népszerű szolgáltatás a Last.fm, ami egyfajta közösségi oldalként is funkcionál. A kettő elegye egy jófajta, klippeket és zenéket kínáló oldal lett.

Mik a lehetőségeid? Kikeresheted kedvenc számod, meghallgathatod, megnézheted a dalszöveget, az oldal hasonló előadókat kínál, stb., mondhatni azért ez a minimális elvárás.

Alapesetben 5 db számot le is tölthetsz naponta. Ha regisztrálsz (ami ingyenes), akkor további 10 db felvétellel lehetsz gazdagabb, lejátszó-listákat hozhatsz létre, el is mentheted, a Last.fm-en megszokott statisztikázás is megy, de itt a bővebb összehasonlítás.

De mitől lesz ez jó az oldal létrehozóinak? Egyrészt a premium userektől, akik "korlátlanul" tölthetnek le előfizetés fejében. Az ár viszont barátságos, az előfizetés mértékétől függően 3-5 cent (!) felvételenként a letöltés. Másrészt a sima regisztrált felhasználó és a nem regisztrált látogató kénytelen reklámokkal találkozni... Aminek elkerülésére már léteznek egész jó megoldások...

Enjoy!

via p2p on!

Szólj hozzá!

Címkék: p2p news music

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr971519032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása