HTML

Van egy jó hírem meg egy rossz...

2009.04.18. 19:53 :: vvv999

A jó hír:

Számos oldalon jelent meg a hír: a netcigányok bedőltek. A témát legelőször az asva.info kezdte feszegetni, (Ismét razzia van, Hazai tracker stop), de aztán másoknak is súgtak, az index egész hamar kapcsolt. Ami a lényeg, a CFM és mögötte álló bagázs bedőlt. Természetesen rögtön megjelentek a kárörvendő postok szinte mindenütt, ez úgy tűnik népszokás mifelénk. Összefoglaló és linkek itt találhatók, nem akarom ismételni. A magam részéről nem tudok annak örülni, hogy tizenéves suttyókat sittre vágnak, mindenesetre azért elgondolkoztató mi tartott ennyi ideig a "jogvédőknek" és a rendőrségnek. Gyakrabban kellett volna blogokat és spamwikit olvasgatni. Hoaxból sem volt hiány, egy rakás post született itt-ott, "most írt a haver msn-en, elvitték a szerverét és beidézték" illetve "mindenkit behívnak aki sms-t küldött" típusú rémhírekből. A hivatásos topikhuszárok is megjelentek a "nem olyan nagy baj az a pár warezspam a csomó viagra mellett" témájú hozzászólásaikkal, gondolom próbálták fényezni bebukott haverjaikat.

 

A rossz hír:

Veszített a Pirate Bay. Stílszerűen az ítélet már előző nap kiszivárgott... Sokan bíztak benne, hogy nem fogják elítélni őket, de ez hiú ábránd volt. Azért legyünk reálisak: Egy porszemnyi esélyük nem volt a felmentésre. Ha őket felmentik, akkor a médiacégek és jogvédőik már nem vegzálhatták volna tovább a letöltőket. Ezzel persze a vádlottak is tisztában voltak, ezért meglehetősen lazára vették az egész kirakatpert. Ezt úgy tűnik némely cikkírónak nem sikerült érzékelnie, vagy pedig hivatalos kommünikét alkotott. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha lehetne legálisan is letölteni... De ez egy másik történet.

[update] Most olvasom, a svédek már tiltakoznak az ítélet ellen, mert azért ők is tudják honnan fúj a szél. Ahogy a korábbi blokkolások amúgy a Pirate Bay népszerűségének további emelkedését hozták, a mostani per pedig a svéd Kalóz Párt (PiratPartiet) nem várt taglétszám emelkedését eredményezték. Akkor most ez a puska is visszafelé sült el, gratulálok.

Szólj hozzá!

Címkék: p2p torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr581073146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása