HTML

Egy lépés előre

2009.03.08. 10:48 :: vvv999

Az utóbbi időben elborította a hazai p2p társadalmat a rengeteg önjelölt relanzátor terméke. Ez már sokakat erőteljesen zavart, mert a sok fos szétzilálta a peereket, és alkalomadtán a jó minőségű cucc meg alig csordogált. Persze menőzni a 10-14 lámák előtt piszok jól lehet vele (lásd: xy torrentoldal rilízere vagyok), vagy legalábbis azt hiszik, az esetleges kritikus hangokat pedig az acélkemény "Ha nem teccik nem tőttöd!" megjegyzéssel nullázzák. A helyzet kialakulását nagyban segítette a hazai scene egészségtelen zártsága, és már-már gyurcsányi magasságokba érő impotenciája.

Ezt megunva a nagyobb oldalak már szigorítottak a feltöltési szabályaikon, legalábbis az Xvid vonalon. Nem rossz ez az irány, a probléma azonban továbbra is megmarad, mert a pistike32 torrent-trackeren a józsika24-féle mátrix-trilógia 146. változatát az 1.0-ás felhasználók szedik majd ezerrel, mert frílícs van, és épp most küldtek esemest.

Egy újszülöttnek minden új, meglepve vettem észre egy másik megoldást. A Carpathians-on megjelölik a szart, és ott az indok is:
 

feltöltési szabályok megváltoztak. Kérjük feltöltés előtt olvassa el mindenki. 3 nap türelmi idő van, addig a minőségileg kifogásolható torrenteket törlés helyett [NUKED] jelzéssel látjuk el, valamint a torrent hozzászólásnál pontosan megnevezzük a minőségi kifogást. Ezzel is segítve a feltöltőket abban, hogy lássák mi a probléma az adott csapat munkáival.


Yes, ez meglepett, és jónak tartom. Persze, majd lesz flame és anyázás, de egyelőre nem láttam ilyesmit. Ehelyett korrekt megjegyzések és válaszok, amiből az átlagjúzer könnyen okul. Jó lépés az oldal indításakor meghatározott minőségi torrentezés irányába. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: p2p torrent pozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr781017660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása