HTML

Breaking news – Gyurcsány lemond!

2009.03.21. 20:37 :: vvv999

A feed hozta a napi aktuálist, a fideszesek húsvéti ajándékát. A változás útjában fekvő, tehetetlennek és bábnak aposztrofált Antikrisztus meghallgatta az imát („Gyurcsány takarodj!”) és félreáll. Mindezt pártja hétvégi kongresszusán, ahol már páran jó előre bejelentették visszavonulásukat - most biztos szívják a fogukat. A „Nagy Machinátor” ismét jókora meglepetést okozva – helyzetbe hozta magát, még ha ez most nem is látszik. Udvariasan félreáll a pártelnöki posztra, csak tessék uraim és hölgyeim előre, tessenek a függönyön túl lépni, de a függönyön túl csak a szakadék van, ami a ködben nem látszik.

Hiszen a párt irányítása a kezében marad, a megélhetési posztokat kvázi majd ő fogja kiosztani. Akik pedig most mennek a kormányba, azok az ő markában lesznek a frakción keresztül, ráadásul a legoptimistább elképzelések szerint is maximum 1 évet fognak ott eltölteni. Gyurcsány már az ellenzéki létre készül, és jól teszi. Ha valaha is komolyan gondolta a párt megújítását, itt a lehetősége a „dinoszauruszok” félreállítására (akár a kormányba tolásuk árán is), és ha ez megvan már ő is támogatni fogja az előrehozott választásokat. Könnyen van – a szociknak már nincs lejjebb.

No, de lássuk a reakciókat. A nagy hirtelen meginterjúvolt szocik némelyike mindjárt Kiss Pétert (a szürke eminenciás) és Gráf Józsefet (dolgos paraszt) próbálta tolni, ami az ötlettelenséget és a szűk választékot jelzi (azért majd jönnek Szili Katalin szekértolói is). No persze, Bokrost semmi esetre sem támogatják.

A mélyen európai gondolkodásukat sokat emlegető fideszesek a konstruktív „most már semmi akadálya a kormányváltásnak” mantrát ismételgetik. Gratulálok, balfaszok. Nem inkább arról van szó, hogy „jaj istenem, még nem vagyunk készen a kormányzásra”? Impotens, nagypofájú banda ez is. Tehát hétfőn az épp aktuális monnyon le helyett oszlassuk fel magunkat lesz. Meglepődnének szerintem, ha többséget kapna az indítványuk, aminek persze semmi más célja nincs, mint a tettrekészségük bizonygatása.

A szadeszék gondolom „minden olyan megoldást támogatnak, ami az ország ügyét előbbre viszi” típusú nyilatkozatokat fognak tenni, magyarul nem lesz véleményük. De mindegy is, a szadesz mint olyan már rég megszűnt.

A Bokros-MDF volnal ismét jelentkezett. A „csomagos” és támogatóik „készen állnak” a kormányzásra. Hümm-hümm. Azt elhiszem, hogy készen álltok, de ki a franc fog benneteket kormányzati pozícióba juttatni? Mert a parlamenterek nem valószínű.

Oké, mi jön most? A legvalószínűbbnek az látszik, hogy jön valaki hátulról, aztán elvezetgeti a kormányt a következő választásokig. Nem lesz előrehozott választás, hiszen a Fidesznek nem érdeke, bármennyire is az ellenkezőjét próbálják elhitetni. Ellenzékből szép nyugodtan lemorzsolják a szocik maradék népszerűségét is, aztán majd a választásokon kényelmesen meglesz a kétharmados többség. Ennek az első állomása a EP választás, ahol a döntő kommunikáció {kormány/szocik/”mindenki más” megbukik, és a nép az isteni kiválasztott Fideszt szeretné, de hát ugye „ezek” nem engednek oda minket a jogos jussunkhoz} -típusú megnyilatkozások garmadája lesz.

A „B verzió” egy Bokros vezette „szakértői” kormány lehetősége. Nem túl nagy az esélye, úgy látom. Ez a megoldás az MDF túlélését biztosítaná („a mi ötletünk volt”), nem mellesleg segítene visszaszerezni az elvesztett nemzetközi tekintélyünket. Bokros azért gatyába rázná újabb csomagjával az országot (igen, sokaknak fájna), és úgymond pártonkívüliségével kényelmesen támadható minden oldalról. Bár milyen furcsán hangzik, az „elméleti Bokros-féle szakértői kormány” létrejötte a Fidesznek is érdeke. Hiszen csak egy évet kell kibírni vele, addig rendbe rakja a kasszát, aztán a következő választásokon után a kétharmados többséggel a hátuk mögött nyugodtan eljátszhatják a nemzetmentő jóságos és osztogató király szerepét.

Ez a „B verzió” verzió a szociknak nem annyira jó. A rendrakás elkezdődne, a bizonytalanság megszűnne, a Fidesztől állandóan az arcukba kapnák a „bebizonyosodott, hogy a szocialisták képtelenek a felelős kormányzásra” típusú nyilatkozatokat. Elveszne az a lehetőségük, hogy a 2010 választások utáni kormányváltást követő esetleges felelőtlen költekezés (Széchenyi terv reloaded) következményeképpen mélyülő válság miatt a közhangulat ismét a fideszesek ellen fordulna („ezek sem különbek”), és előrehozott választások útján esetleg újra pozícióba kerüljenek.

Van C és D verzió is, az biztos. De ezt még nem ismerjük, pedig ezeknek is nagy a esélye. A kereteit majd a koncon marakodó teljes parlamenti spektrumot felölelő csatározások és háttéralkuk jelölik ki. De hogy mi lesz benne? Semmi. Csak a pozíciók újraosztása, amiből nekünk egyszerű állampolgároknak a szopás jut. Megírhatjuk, elmondhatjuk hogy ez nem járja, nem jól van, de érdemben nem tudunk mit tenni.Tulajdonképpen csak azon reménykedjünk, hogy a legkevésbé éhesekhez jut a kormányrúd.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr201018172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: berita bola 2018.01.02. 03:13:06

Free Monthly Cash Flow Spreadsheet - imdigan

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása