HTML

Merrill Lynch: LOL

2009.05.13. 22:17 :: vvv999

Korábban már megemlékeztem erről a nagynevű befektetési tanácsadóról, de kénytelen vagyok megismételni önmagam.

Akkoriban úgy véltem, hogy erős kötéseik vannak a forint gyengülése irányába, amit úgy néz ki nem nagyon fog nekik összejönni, de azért még próbálkoznak:

Persze a szemezgetés egyoldalú és nem teljes, de arra elég, hogy a tendencia folytatásáról meggyőződhessünk. Mantrázzák a magukét, hátha bejön (remélem nem). Nem értik a forint erősödését, sajnálom, tetszettek volna kellő súllyal figyelembe venni a Bajnai-csomagot.

Nem vagyok gazdasági szakember, csak egy átlagember, aki néha filozofál. Szerintem a forint/euro átlagos szintje valahol 290-300 között fog mocorogni úgy októberig, és esetleg az év végére mehet a 275-285ös sávba. Számítok a kissé tovább szűkülő fogyasztásra, és a 7% körüli GDP visszaesésre, illetve a 4,5% körüli inflációra. Azt hiszem ezekkel az adatokkal számolva Merrillék sem fognak többet bukni az eddigi 14 milliárdnál...

 A növekvő társadalmi feszültséggel viszont szintén számolni kell, illetve azzal is, hogy ezt a feszültséget a "minél rosszabb annál jobb" jegyében még tovább gerjesztik. Igen, a magukat felelősnek gondoló politikusokra gondolok, akik a következő kormányt fogják alakítani. De erről később.

Természetesen ha mégis a Merrilléknek lesz igazuk, majd küldök egy nekik egy gratulációt.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr81120245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása