HTML

Választási kampány fiataloknak

2009.04.08. 21:53 :: vvv999

Nemrég érkezett meg fiam a városból, valami rendezvényen volt. Érdeklődtem mi a pálya, erre a rendezvényen kapott kellemes szocialistapiros szóróanyagokat mutatta. Hmmm. Úgy elsőre gratuláltam neki, hogy már ilyen fiatalon (16) érdeklődik a politika iránt, aztán próbáltam megtudni mégis mivel etették.

Szerencsére sok minden nem maradt benne meg, mert az osztálytársaival hülyéskedtek. "Valami Vasas Szakszervezeti rendezvényen voltunk, valami európai fickó is beszélt, de csak az ötösért mentünk, amit az egyik tanár ígért" -típusú élménybeszámoló után egy kicsit elgondolkodtam.

Honnan veszi a bátorságot egy tanár, hogy egy politikai rendezvényen való részvételért ötöst adjon?! Hogyan juthat eszébe, hogy a diákjait a saját politikai meggyőződésének megfelelően orientálja? Miért kell a tizenéves kölköket felhasználni politikai célokra? Honnan lopta a diplomáját ez az agitátor?

Értelmes, felelősségével tisztában lévő tanár ilyet nem tesz. Nem lennék ennyire felháborodva, ha "csak" megemlítette volna a rendezvényt, mondván akit érdekel jöjjön el. De jeggyel jutalmazni a részvételt, mire nevel? Arra, hogy nem kell keményen tanulni, elég ha jól helyezkedsz és megfelelő ismerőseid vannak. Gratulálok, ez a tanár legalább az életre nevel, mi? Azt már meg sem említem, hogy állítólag május elsejei fővárosi kirándulás is felvetődött...

Amúgy az "Európai Parlament Szocialista Csoportjá"-nak a szóróanyagait kapták. Azért kíváncsi lennék rá, hogy az europeérek tudják-e hogy minek köszönhető a fiatalok kiemelt figyelme rendezvényük iránt.

Szólj hozzá!

Címkék: politika negatív

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr561054776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása