HTML

Változnak az idők, változnak a módszerek

2009.08.28. 20:10 :: vvv999

Minap a svéd hatóságok lekapcsoltatták a Pirate Bay-t az internetről, egy kis pénzbüntetéssel fenyegetve a szolgáltatóját. A "3 Strikes" módszert is ismerik már például az angolok is.

A letöltők beperlése, és a kirótt irdatlan pénzbüntetések nem érték el a kívánt hatást, a fájlcsere megállíthatatlan. Ezért a "jogvédők" most más irányt vettek: az ISP-ket vegzálják, és úgy tűnik ideig-óráig hatásosan. A "3 Strikes" is ebbe az irányba mutat, a szolgáltatókat kényszerítik, hogy megszüntessék előfizetőik hozzáférését, mert valaki szerint illegálisat töltenek le, mindezt természetesen bírói döntés, határozat nélkül. Ez ám aztán a jogbiztonság, meg a fejlett jogállam.

Ugyanez a taktika a nagy trackerek esetében is. Hatóságilag zsarolják a sávszélességet biztosító szolgáltatókat a lekapcsolásra, a közte és üzleti partnere közötti szerződés megszegésére. Mindezt különböző magukat jogvédő szervezetnek nevező, de valójában ingyenélő lobbisták gyülekezetének nyomására. Ha bármilyen lehetőséget látnak, rögtön megragadják, hogy a megfélemlítsenek és terrorizáljanak, nehogy elfelejtsd őket. Azért kíváncsi lennék ezekre a "jogvédőkre", hogyan tudnak reggelenként a tükörbe nézni.

Úgy értelmezem ezeket az akciókat, mint a dinoszauruszok kétségbeesett vergődését. Erősek és hatalmasak voltak, és kipusztultak. A "jogvédőkre" és a mögöttük álló médiamultikra is ez a sors vár, aki nem képes fejlődni, továbblépni, az kipusztul.

Szólj hozzá!

Címkék: p2p torrent gondolatok pirate bay

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr611344827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása