HTML

HENT tanulmány - pénzkidobás

2009.05.07. 21:15 :: vvv999

Van ugye egy hangzatos nevű sóhivatalunk, amelyiknek néha illik "eredményeket" felmutatni. Most olvastam a legújabbat... Nem javaslom, csak mazochistáknak.

Maga a tanulmány 19 oldal, a TÁRKI készítette a HENT felkérésére, 1000 fős reprezentatív minta megkérdezése alapján. Komolyan mondom, csodálkozom, hogy a TÁRKI ilyen szart képes kiadni a keze közül. Lehet persze az is, hogy azt kapod amit fizetsz, magyarul a ráfordított pénz miatt lett ilyen teszkógazdaságos a "tanulmány". Mindegy, szerény becslésem szerint legalább félmillió forintjába került ez nekünk, adófizető állampolgároknak.

Maga az anyag nem nagyon érinti a p2p-t, mindössze néhány ponton, pl. a cd/dvd-k terén.

Vásárolna-e, használna-e hamis vagy bizonytalan forrásból származó terméket, ha
lényegesen olcsóbb, mint az eredeti?

Érdekes módon a válaszolók 59%-a nemmel válaszolt... Hmmm... Vajon mi lett volna az arány, ha úgy tették volna fel a kérdést, hogy: Vásárolna-e, használna-e hamis vagy bizonytalan forrásból származó Verbatim dvd-t, ha lényegesen olcsóbb, mint a Media Marktban?

Ugyanez a kérdés az Illegálisan másolt számítógépes program esetén: 64% válaszolt nemmel... Naná, hülyék, hát letöltik... Mondjuk ebben a konstellációban a bizonytalan forrásból származó termék... Hát hogy is mondjam... Skizofrén?

Aztán egy kis baklövés:

Illegálisan másolt számítógépes program: minden ötödik fiatal használja

Aha, ja. Szerintem meg minden fiatal használja, de legalább 80%-uk, és ezt a teljes lakosságra értem. Igaz, az enyém nem tudományos kutatás, hanem józan becslés eredménye.

A fércmű további részében további táblázatok találhatók, aminek sok értelme talán nincs, de hát a megrendelőnek adni kell valamit... Mindenesetre olyan benyomásom támadt, mintha a sorok közt valami olyasmire utalnának, hogy lám-lám, a fővárosi értelmiség gondolkozik helyesen a vidéki aluliskolázott bunkókkal szemben.

Ezért aztán ott a végítélet, amit nem a Testület, nem az ASVA, nem a BSA, nem az IFPI meg a többi élősködő hozott, hanem maga a reprezentatív nép:

10 emberből 7 szigorúbban büntetné a hamisítókat és a hamisítványok terjesztőit

.....

A szigorúbb ellenőrzés pártján állnak az emberek

Köszönjük Emese! Tényleg megérte...
 

Szólj hozzá!

Címkék: p2p news

A bejegyzés trackback címe:

https://vvv999.blog.hu/api/trackback/id/tr741108818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása